Ploggroep Samen Schoon Stripheldenbuurt

Heb jij ze wel eens zien staan? 

De volle witte zakken met daarop de tekst "EEN SCHOON EN DUURZAAM ALMERE, DAT DOEN WE SAMEN"? Waar komen die vandaan?

Zaterdagochtend

van 09.00 tot rond10.00 uur

vanaf een afgesproken plek in onze buurt

met een groepje vrijwilligers

Motto

Onder het motto: er zijn veel redenen om niets te doen en te denken ik betaal belasting aan de Gemeente, kun je ook een reden bedenken om wel iets te doen. 

Mijn naam is Erwin Tool en samen met andere  buurtbewoners c.q. vrijwilligers hebben we een ploggroep opgericht in de Stripheldenbuurt. 

Wij houden wandelend de buurt schoon met een knijper en een zak om een ring. 

Wil jij ook je buurt schoon houden? Lekker in de ochtend een frisse neus halen maar ook uw wekelijkse sportieve wandeling houden, dan is dit uw kans om u aan te melden.  Jong of oud iedereen is welkom om mee te doen! Jonge kinderen onder begeleiding.

Na woensdagavond krijgt u via de WhatsAppgroep "Samen Schoon Stripheldenbuurt" een berichtje, hoe laat er zaterdagochtend en vanaf waar er wordt gestart met ploggen. 

Ben je in de gelegenheid om mee te  ploggen? Gezellig, meldt dit even in WhatsApp, dan wachten we met starten tot iedereen er is. We gaan er in groepjes van twee of drie personen op uit om afval te prikken/knijpen.

Kun je niet? Geen probleem. Afmelden is niet nodig. Je sluit een andere keer, wanneer je wel kunt, gewoon weer aan.

Je krijgt van Erwin een afvalknijper, een zakkenring en een kleine voorraad afvalzakken.  De plek waar je de volle afvalzak achterlaat, geef je met een foto + locatie via Whatsapp door aan Erwin  of via een mailadres aan de gemeente. Zo zorgen we ervoor dat deze zakken door de gemeente Almere worden opgehaald. 

Samen houden we de Stripheldenbuurt schoon!

Wil je ook meehelpen?

Geef je dan per e-mail of telefoonnummer op bij Erwin. Erwin stuurt je dan wat informatie waar je rekening mee kunt houden als je aan het ploggen bent. Je kunt dan beslissen om wel of niet mee te doen. 

Zet in je mail:

Telefoonnummers (voor WhatsApp) en mailadres wisselen we later uit. 

Wil je ook een ploggroep opzetten, om een andere buurt schoon te houden? En wil je weten hoe dit kunt organiseren? Mail dan gerust! 

Met schone groet, Erwin Tool