de Stripheldenbuurt

Website voor de bewoners van de Stripheldenbuurt, Almere Buiten Oost

Overlast invasieve mier (draaigatje)

31-07-2019

Bewoners uit de Familie Doorzonstraat hebben "hun" mieren opgestuurd voor onderzoek, naar het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen in Wageningen, om te laten uitzoeken of er bij hen sprake was van aanwezigheid van de invasieve mier: het draaigatje. Het blijkt in dit geval inderdaad te gaan om het draaigatje.

Het draaigatje veroorzaakt overlast, doordat ze huizen massaal binnendringen, stoepen en tegels in de tuin ondergraven en bijten. Het zijn alleseters en ze kunnen een hele tuin kaalvreten.

De aanwezigheid van deze mierensoort is nog maar in een paar plaatsen in Nederland vastgesteld en er is nog geen remedie tegen (al dan niet natuurlijk). We weten nu dat deze soort aanwezig is in de Familie Doorzonstraat. De vraag is nu hoe groot hun leefgebied inmiddels geworden is.

Denkt u last te hebben van draaigatjes? Vul dan dit formulier in: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQ2LW_eReg0QJAAYR85-VWD0qBqLbM-qALBedb2IocQ6bB9A/viewform?usp=sf_link

Kaart met meldingen: https://drive.google.com/open?id=1XUqVsy2apazBGapGIuGnS-pJU9tSGRK3&usp=sharing

Vier varianten voor het zonneveld

Het onderzoek naar de mogelijkheden om in Almere Buiten tussen de Trekweg en de A6 een zonneveld te realiseren, is afgerond. Er zijn vier varianten voor het zonneveld gemaakt. Er is ook een vijfde variant, waarbij er geen zonneveld komt.

Meer informatie


Openbare inloopbijeenkomst

Voordat de uitgangspunten en de varianten worden voorgelegd aan het college en de gemeenteraad, wordt het rapport met omwonenden en geïnteresseerden besproken. Het Rijksvastgoedbedrijf - als grondeigenaar en initiatiefnemer - en de gemeente Almere organiseren hiervoor op woensdag 25 september 2019 een openbare inloopbijeenkomst. De uitnodiging voor de bijeenkomst vindt u via deze link.


Almere Buiten maakt een vuist tegen inbrekers!

Politie, WhatsAppgroepen en buurtpreventieteams in heel Almere Buiten zijn een zomeroffensief begonnen tegen inbrekers.

De bewoners krijgen o.a. tips om verdachte situaties te herkennen, er worden Mobeyes ingezet en de bewoners worden op de hoogte gehouden van de laatste inbraken en de manier waarop deze gepleegd zijn.

Meer informatie

Éénrichtingsverkeer Rode Katerplaats

Let op! De borden zijn nu geplaatst en de rijrichting is zoals hier links op de afbeelding!

Eerder bericht: De Gemeente Almere heeft een brief verstuurd aan de bewoners rondom de Vomar, over een voorgenomen verkeersaanpassing: het instellen van éénrichtingsverkeer rond de parkeerplaatsen op de Rode Katerplaats. Dit om het aantal verkeersbewegingen te verminderen op deze drukke plek rond basisschool het Avontuur, kinderdagverblijf Oliver, supermarkt de Vomar en sportschool ProFit.

Lichtende nachtwolken

Ook in/bij de Stripheldenbuurt waren ze te zien: de lichtende nachtwolken, tijdens de kortste nacht van het jaar, op 21 juni 2019.

Wildplukwijzer

Wist u dat er in de Stripheldenbuurt in het openbaar groen verschillende fruit- en notenbomen hebben staan, waar u voor eigen gebruik van mag plukken? Denk bijvoorbeeld aan een kersen- en een walnotenboom.

De Wildplukwijzer heeft deze bomen verzameld op een kaart.

Project de Stripmaker: informatieavond en inschrijven

Altijd al je eigen woning willen ontwerpen én bouwen? Kun je geen betaalbare woning vinden in Almere? Sta je op een wachtlijst voor een sociale huurwoning of woon je in een sociale huurwoning en wil je een volgende stap maken? Schrijf je in voor WikiHouse De Stripmaker; een uniek zelfbouwproject in Almere Buiten!

Het project biedt ruimte aan 28 woningen van 50 tot 90 m2 gebruiksoppervlakte met woonlasten – netto hypotheekkosten en energielasten – vanaf ca. € 550,-. Er zijn drie woningtypen beschikbaar: vrijstaand, hoek- en tussenwoning.

Meer informatie & een impressie

Inschrijven voor het project kan tot 27 juni 2019 12.00 uur, daarna start de selectieprocedure.

Meld je aan voor de informatieavond op 19 juni.

Toch met de haartjes in aanraking gekomen of een nest in uw eigen tuin? Kijk dan hier voor meer informatie: https://processierups.nu/

Bestrijding Eikenprocessierups

Het voorjaar is begonnen en dat betekent dat de eikenprocessierups in aantocht is. De gemeente Almere verwacht dat de rupsen ook dit jaar voor overlast gaan zorgen in Almere. De brandharen van de eikenprocessierupsen kunnen namelijk jeuk en een branderig gevoel veroorzaken. Om dit te voorkomen starten we vanaf 16 april op basis van de landelijke leidraad met de bestrijding van deze rupsen in Almere Buiten en Almere Stad.

LET OP: Deuren en ramen sluiten als er gespoten wordt met het biologische bestrijdingsmiddel.

Het bedrijf Boom & Tuin Techniek voert de werkzaamheden uit voor de gemeente.

April:

  • Preventief besproeien van eikenbomen in de stad met een biologisch bestrijdingsmiddel

Mei/juni, juni/juli en augustus/september:

  • Drie inspectierondes op de aanwezigheid van nesten

Mei - oktober:

  • Actief verwijderen van aangetroffen nesten

Zonnevelden aan de Trekweg

De gemeente Almere onderzoekt of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen t.o. de Stripheldenbuurt en Eilandenbuurt.

Zonnepanelenveld Trekweg

Onze wijkagent stelt zich voor

Doenja Eevenaar stelt zich voor aan de Stripheldenbuurt.

Wijkagent Stripheldenbuurt

STRIPHELDENBUURT SCHOON!

Iedereen wil in een schone omgeving wonen. Hoe gaat ons dat lukken met bijna 7500 bewoners?

Stripheldenbuurt schoon!

AED voor de Stripheldenbuurt

Twee geslaagde acties, waardoor er twee extra AED's in de Stripheldenbuurt zijn opgehangen.

AED's

Archief

Wilt u een eerder gepost bericht (2015-2018) op de vorige website nog bekijken? Deze site is te bezoeken via deze link:

Archief website Stripheldenbuurt