de Stripheldenbuurt

Website voor de bewoners van de Stripheldenbuurt, Almere Buiten Oost

Snellaadplein Almere Buiten Oost

Het hagelnieuwe Shell Recharge snellaadplein in de Stripheldenbuurt is dinsdag door directeur Jitha van Staveren officieel geopend. N. van Staveren B.V. is tankstation exploitant van 35 tankstations in Noord- en Oost-Nederland, waarvan twee nu met een laadfaciliteit.

Zodra de elektrische auto aan de lader is gekoppeld en na een flinke klap op de rode knop is het laadplein officieel geopend. De gouden confetti maakte de feestelijke ochtend compleet voor alle genodigden. De automobilist laadt hier 100% groene stroom. De drie snelladers van elk 150kWh zorgen voor een korte laadtijd. In 20 minuten is de batterij 80% geladen. Al hangt dat wel af van het type auto.

Aan iedere paal zitten twee stekkers, waardoor zes voertuigen tegelijk kunnen laden. Ieder type elektrisch voertuig en met alle soorten laadpassen kun je hier terecht. Op een groot display op de laadpaal volg je precies de snelheid van het laden en voor hoeveel procent de batterij is opgeladen.

Na Emmeloord is het snellaadplein in Almere Buiten Oost de tweede laadopstelling in het netwerk van familiebedrijf Van Staveren. De derde wordt dit jaar nog geopend. Volgend jaar staan nog eens drie laadlocaties op de planning. De vraag van klanten om overdag ‘bij te laden’ is een enorme groeimarkt, merkt Van Staveren. Van Staveren wil haar klanten verder helpen met de transitie naar emissievrij rijden.

Uitbreiding in de ijskast. Opluchting!


Naar verwachting “voorlopig” de laatste update op deze website, want de uitbreidingsplannen van de Oostvaarderskliniek zijn in de ijskast gezet, aldus minister Weerwind. Minister Weerwind laat een onderzoek uitvoeren naar de interne incidenten om de onderste steen boven te krijgen.

Tot grote opluchting van de werkgroep want wij zijn tenslotte al in juni 2021 gestart met activiteiten tegen de voorgenomen uitbreiding.


Wij zullen de ontwikkelingen en de vervolgstappen ten aanzien van de onderzoeken naar de incidenten (zie hiervoor de relevante links onder “in de media”) in de Oostvaarderskliniek nauwlettend volgen .


Tegelijkertijd zullen wij o.a. via de Gemeenteraad vinger aan de pols houden over een eventuele herstart van een voorgenomen uitbreiding.


Door de petitie, gestart in september 2021, vertegenwoordigen wij als werkgroep inmiddels 722 Almeerders die tegen de uitbreiding hebben gestemd. Uw stem gaat zeker niet verloren en wordt vooralsnog netjes gearchiveerd. Indien nodig zal de petitie in de toekomst worden gereactiveerd.


Voor nu willen wij vooral “Almere Deze Week” en “Omroep Flevoland” bedanken voor de interesse in onze werkgroep en de publicaties / uitzendingen hierover.


Speciale dank aan de VVD Gemeenteraadsfractie / Colette Holter voor het stellen van de juiste kritische vragen aan het college van B&W. Zie brief VVD.


Bij nieuwe ontwikkelingen melden wij ons uiteraard weer.


Namens de Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt

Khaled Khater

Patrick Tangelder

Bericht van de TBS Omwonendencommissie

Beste buurtbewoner(s),

U kent waarschijnlijk FPC de Oostvaarderskliniek in de Stripheldenbuurt …… maar wist u ook dat er een TBS omwonendencommissie is?

Een groep bewoners uit de Stripheldenbuurt die kritisch en opbouwend meedenkt met de tbs-kliniek. In het belang van alle buurtbewoners!

Graag gaan we met u in gesprek. Heeft u vragen, ideeën, klachten of opmerkingen? Kom dan naar ons SPREEKUUR op 3 november 2022 van 19-21 uur in de Cartoon (kamer Knorretje).

Onze website is in onderhoud, maar wij zijn ook te vinden via de website van de Oostvaarderskliniek: https://www.oostvaarderskliniek.nl/de tbs-kliniek/omwonendencommissie-stripheldenbuurt

of mail naar: ocstbs@gmail.com


Let op! Dit is niét de Werkgroep Bewoners Stripheldenbuurt: Uitbreiding TBS: NEE!

Uitnodiging inloopavond

Op 16 juni heeft Vattenfall een eerste inloopavond georganiseerd over Zonnepark Trekweg A6. Een verslag daarvan is opgenomen in de nieuwsbrief onder de link. Daarnaast heeft Vattenfall een enquête uitgeschreven over de wensen omtrent financiële participatie in het Zonnepark. Deze enquête kunt u ook vinden in de nieuwsbrief in de bijlage.

Op 12 september vindt de volgende inloopavond plaats, om verder te spreken over het definitieve schetsontwerp en over de uitkomsten van de enquête. Een uitnodiging voor de inloopavond kunt u vinden in de bijlage. Via die uitnodiging kunt u zich aanmelden.

Mocht u vragen hebben over het verdere verloop dan zijn Anke Delfos (CC, projectleider gemeente Almere) en ikzelf (Mark Helfrich, projectleider Rijksvastgoedbedrijf) hiervoor per mail beschikbaar.

De uitnodiging en aanmelden voor de inloopavond
Nieuwsbrief zonnepark
Enquête


Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkeling van Zonnepark Trekweg A6 schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief (3 tot 4 keer per jaar ontvangt u dan nieuws over het zonnepark).

Vattenfall zonnepark

Snelladen bij Shell

Binnen een kwartiertje je auto weer opgeladen? Dat kan binnenkort bij Shell Almere Buiten Oost. Eigenaar Van Staveren is met de werkzaamheden voor de bouw van drie snelladers, elk 150kW, in april gestart. Bij iedere snellader is plek voor twee auto’s. In totaal kunnen er zes elektrische auto’s tegelijk laden op dit laadplein. De snelladers zijn geschikt voor alle types elektrische auto’s. De planning is dat de werkzaamheden medio juni gereed zijn.

Van Staveren exploiteert 35 tankstations in Midden en Noordoost Nederland. De tankstations beschikken over alle soorten brandstoffen en over diverse faciliteiten, zoals wasboxen, winkels en boedelbakverhuur. Daarnaast kan je bij de bemande locaties terecht voor heerlijke verse broodjes en non- food producten zoals olie, screenwash en gifts.

Het laadplein bij Shell Almere Buiten Oost is een van de eerste snellaadpleinen bij Van Staveren. Een mooie stap in de richting van verduurzaming. De plannen voor komend jaar zijn om bij meerdere Van Staveren tankstations elektrisch laden aan te bieden.

Samen Stripheldenbuurt Schoon

Yessssss de derde SSS groep is vanmorgen weer van start gegaan. Met helaas wat afmeldingen zijn we toch met 7 man / vrouw in drie groepjes de buurt door gegaan. Vanaf de Oostvaarderskliniek straatjes door en zo naar de busbaan. En met als einddoel het Rode Katerplein bij de Vomar. Natuurlijk verwelkomen we Amanda en André die voor het eerst meegelopen hadden. 👊🏾👊🏾👊🏾.

Al met al is er weer een mooi resultaat behaald en ook diverse aardige opmerkingen uit de wijk gekregen van buurtbewoners. Ik zeg dankjulliewel en tot volgende week. Ik zal een data en tijd vastzetten. Ik stuur deze week nog wat tips die door een ieder aangevuld kan worden. Groetjes Erwin.

Wilt u ook meelopen? Erwin post op Nextdoor de eerstvolgende datum en tijd!

Zomerrooster afvalinzameling

Bericht van de Gemeente Almere

Vanaf begin juni tot en met eind september worden de afvalbakken voor het huishoudelijk afval en bedrijfsafval vanaf 07.00 uur geleegd, in plaats van vanaf 08.00 uur. In die periode kunt u uw afvalbak tussen 20.00 uur, op de dag voor het ophalen, en 07.00 uur, op de ophaaldag, op de opstelplaats zetten.

Werken bij tropische temperaturen

We starten in de ochtend eerder met het legen van de afvalbakken, om het werken tijdens de warmste uren van de dag te beperken. Werken bij tropische temperaturen kan soms zwaarder zijn. Vooral voor medewerkers die buiten werken.

Als omwonende kunt u vroeg in de morgen enige geluidsoverlast ondervinden. Wij hopen dat u begrip heeft voor deze maatregel. Ons excuus voor het ongemak.

Project Groene Buur

Mooi dat we je aandacht even hebben. Kwam het door het woordje ‘groen’ of door het woordje ‘buur’ dat je je aangesproken voelde? Het maakt eigenlijk niet uit, je hebt iets met groen anders zou je dit niet lezen.

Ik zal je iets meer vertellen over het project Groene Buur.

Een Groene Buur is iemand die houdt van natuur, zowel van het groen als van de dieren. En is op haar of zijn eigen wijze ambassadeur voor het vergroenen van de buurt of wijk. Dat kan op allerlei manieren. Dat is zo mooi aan de Groene Buur. Elke Groene Buur onderneemt zelf kleine of grote initiatieven om anderen te laten ervaren wat groen en insecten of vogels in de buurt kunnen betekenen. Dat doe je waarschijnlijk al en kan je zo meedoen in het Groene Buur project.

Als Groene Buur krijg je van ons een startpakket met o.a. vogel of vleermuiskast, zakjes om zelf verzamelde zaden uit te delen, plantjes om boomtuintjes / geveltuintjes te maken en nog veel meer leuks. Het allerbelangrijkste zijn de bordjes ‘Zet Almere in Bloei’. Deze bordjes kan je bij boomtuintjes of bij het stukje openbaar groen zetten waar jij of buren zelf plantjes hebben neer gezet. Het zal dan niet gemaaid worden. Mensen uit de buurt kunnen bij jouw een dergelijk bordje ophalen en in het openbaar groen- gevel of boomtuintje plaatsen.

Je wordt twee keer per jaar uitgenodigd om met andere Groene Buren kennis te maken en vooral heel veel ideeën en tips uit te wisselen. Daarnaast willen we bijvoorbeeld thema bijeenkomsten of wandelingen organiseren. Als jij veel weet over een bepaald thema dan is het natuurlijk heel leuk als je daar de andere Groene Buren meer over wil vertellen.

We willen heel graag grote thema’s als biodiversiteit, duurzaamheid en klimaatadaptatie klein maken door hele mooie kleinschalige en toepasbare initiatieven in de buurt. Daar draag jij nu al je steentje aan bij.

Ons ideaal; Een groen en gezond Almere, waar iedereen op eigen wijze een bijdrage aan levert!

Mensen zoals jij maken het verschil! Sluit je daarom aan bij de Groene Buur – beweging en wordt Groene Buur van jouw buurt! Doe je mee?

Bel of mail me gerust voor meer info.

Met vriendelijke groet,

Sacha de Ruiter

Bureau Duurzaam Sociaal | 06-14996761 | sacha@duurzaamsociaal.nl | www.duurzaamsociaal.nl


Het project Groene Buur valt onder ‘Almere Groen & Gezond’.

Het leven in het Pieter Baancentrum

NU.nl heeft de unieke kans gekregen om een dagje mee te lopen in het Pieter Baan Centrum.

Hoe ziet het leven er aan de binnenkant uit, waar leven de verdachten en waarom kan je zomaar 30 Seconds of een potje FIFA op de Xbox spelen?

Zonnevelden aan de Trekweg

De gemeente Almere onderzoekt of het mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen t.o. de Stripheldenbuurt en Eilandenbuurt.

Zonnepanelenveld Trekweg

Onze wijkagent stelt zich voor

Kevin van Dalen stelt zich voor aan de Stripheldenbuurt.

Wijkagent Stripheldenbuurt

STRIPHELDENBUURT SCHOON!

Iedereen wil in een schone omgeving wonen. Hoe gaat ons dat lukken met bijna 7500 bewoners?

Stripheldenbuurt schoon!

AED voor de Stripheldenbuurt

Twee geslaagde acties, waardoor er twee extra AED's in de Stripheldenbuurt zijn opgehangen.

AED's

Archief

Wilt u een eerder gepost bericht (2015-2018) op de vorige website nog bekijken? Deze site is te bezoeken via deze link:

Archief website Stripheldenbuurt