AED & Calamiteiten

AED nodig?

Op deze plekken kunt u een AED ophalen in geval van een hartstilstand. 

Let op! Een aantal AED's kunt u alleen ophalen met pincode! De pincode ontvangt u via de app Hartslag.nu, als u zich hiervoor heeft opgegeven.

Zie artikel hieronder.


Google Maps

Kunt u reanimeren?

Download dan de app Hartslag.nu. U krijgt dan een melding via uw mobiel als er in de buurt een hartstilstand wordt gemeld. Daarbij wordt de dichtstbijzijnde defibrillator gemeld en de pincode die u moet invoeren om deze te gebruiken. 


Download hier de app:  

Google Play Store Apple Store

112

Bel 112 in levensbedreigende situaties, maar ook als u iemand ziet inbreken of een fiets ziet stelen. 

Bel 0900-8844 als u politie, brandweer of ambulance nodig heeft, zonder spoed.

NL-Alert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen.

Het instellen van het NL Alert op je telefoon, varieert per toestel. Zoek hiervoor op het internet.

Burgernet

Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is, bijvoorbeeld bij:

Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen van de politie een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Deelnemers met informatie kunnen rechtstreeks met de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. De informatie wordt direct doorgegeven aan politie in de buurt.

Brandveilig leven

Brandveilig Leven heeft als doel om burgers te helpen op het gebied van brandveiligheid. Brandweer Flevoland heeft diverse activiteiten om de bewustwording en zelfredzaamheid bij burgers in Flevoland te bevorderen. 

Meer informatie over brandveilig leven